Klar til EMA

Stolte af dansk kandidatur. Direktør i Dansk Industri Tine Roed blogger om sundhed, miljø, energi og turisme. Denne gang om den store danske indsats for at få det europæiske lægemiddelagentur EMA til København.

Mandagens indlevering af det danske EMA-kandidatur til EU-Kommissionen er den foreløbige kulmination på en usædvanlig solid og ambitiøs kampagne for at få det europæiske lægemiddelagentur til København.

Det danske engagement har på intet tidspunkt ladet tvivl om regeringens dybfølte ønske om at huse EMA. Statsministerens nylige tilbud om 20 års gratis husleje cementerer blot det engagement.

DI har været med i kredsen af organisationer og foreninger, der har vendt hver en sten og analyseret hver en tænkelig udfordring, som en flytning af EMA til Danmark kan medføre.

København har helt indiskutable fordele for at huse en så specialiseret og videnstung myndighed. Det gælder eksempelvis en stærk international lægemiddel- og medicoindustri, et anerkendt forskningsmiljø og en robust infrastruktur – det betyder noget, at medarbejdere og besøgende kan komme hurtigt til og fra Kastrup Lufthavn generelt – og i særdeleshed til og fra Copenhagen Towers i Ørestaden, som Lars Løkke Rasmussen har tilbudt Kommissionen, at EMA kan flytte ind i kvit og frit. Det er de helt håndgribelige fordele.

Og så er der de mindre håndgribelige. Som for eksempel kvaliteten af ”det levede liv” i Danmark. For hvordan vil det være for agenturets knap 900 medarbejdere at bo, arbejde og leve i København?

Ifølge EMA’s vicedirektør Noël Wathion har agenturets medarbejdere tilsammen 599 børn. Så mon ikke den danske work-life-balance eller måske blot udtrykket ”jeg skal hente i dag” opsummerer det gode liv i Danmark. At være glad for sit arbejde og at kunne præstere kræver, at familien trives. Og her har Danmark udviklet vel nok én af verdens bedste balancer mellem arbejde og privatliv.

København er klar til at modtage EMA – det er Dansk Industri også.

Om vi får agenturet er desværre ikke alene i Danmarks hænder. København er i konkurrence med 18 andre byer, hvoraf en håndfuld er kvalificerede konkurrenter. Uanset udfaldet kan vi være stolte af den fælles indsats, der bliver ydet i et tæt samarbejde mellem myndigheder og organisationer, og som allerede nu har sat den danske lægemiddel- og medicoindustri endnu tydeligere på europakortet.

Del dette med dit netværk: