Betaler millionbøde for bestikkelse

Den danske entreprenørvirksomhed Burmeister og Wain Contractor A/S (BWSC), betaler en bøde på ti millioner kroner for at have ydet bestikkelse i forbindelse med opførelsen af et kraftværk i Mauritius.

Entreprenørvirksomheden Burmeister & Wain Contractor A/S (BWSC) har ved Retten i Hillerød vedtaget en bøde på ti millioner kroner for at have ydet bestikkelse til myndighedspersoner i Mauritius i forbindelse med et udbud på opførelsen af et kraftværk. Sagen er ført i samarbejde mellem National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK).

BWSC har vedtaget bøden for at have ydet bestikkelse i perioden fra januar 2011 til oktober 2017 i forbindelse med udviklingen af kraftværket ”Saint Louis” i Mauritius. Via mellemmænd har BWSC betalt ikke under 632.000 kroner til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere med det formål at vinde udbuddet, der havde en samlet kontraktpris på 790 millioner kroner. BWSC søgte med bestikkelsen at få adgang til interne oplysninger, som BWSC ville kunne drage fordel af i sit tilbud.

Det var BWSC selv, der i 2019 henvendte sig til de danske myndigheder med mistanke om, at virksomheden havde været involveret i bestikkelse, og BWSC har samarbejdet under sagens efterforskning.

Del dette med dit netværk: