Støtte til dronereparation af vindmøllevinger

Energiselskabet Norlys har i år via sin ”Vækstpulje Norlys” støttet bæredygtige projekter med 19,7 millioner kroner. 288 projekter fordelt over det meste af landet har netop fået støtte. De mange støttekroner går til projekter, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid – både for den grønne omstilling og det lokale fællesskab

Også uden for Norlys – ”ejergeografien” er der faldet penge af. Et af de projekter er startup-virksomheden Reblade, der ligger i Mørke på Djursland og som Norlys Vækstpulje har støttet med 96.375 kroner.

Virksomheden har udviklet en drone, der er udstyret med reparationsværktøjer og kameraer, der styres af kunstig intelligens. Dermed kan dronerne lande på vindmøllevingerne og udføre en fuldt automatiseret reparation af skaderne. Dronerne kan klare reparationen på bare nogle timer, hvor det i dag tager flere dage, og det betyder, at den tid, vindmøllerne står stille kan reduceres markant og deres levetid øges.

– Vi er glade for, at Norlys Vækstpulje støtter os på vores teknologiske udviklingsrejse. Med støtten kan vi for alvor skrue op for udvikling og produktion af vores droner, hvilket gør det muligt for os at både at komme op på flere vindmøllevinger og få finjusteret teknologien, men også at kunne præsentere vores teknologi på de internationale markeder, siger Frank Kjerstein, direktør i Reblade.

Del dette med dit netværk: