22 mio. kr. til telemedicin

 

Er evalueringerne positive, kan løsningerne i fremtiden tage springet til patienter over hele landet. Kan genoptræning i eget hjem med software og sensorer give topmotiverede patienter? Og kan unge med diabetes bedre have fuld fart på og samtidig styre blodsukkeret, når de får hjælp af en app?

 

Det er nogle af de spørgsmål fem nye telemedicinske projekter, som er tildelt støtte fra Fonden for Velfærdsteknologi, skal svare på.

Nye effektive telemedicinske løsninger skal hurtigere udbredes over hele landet til gavn for patienterne. Det er målet for Regeringen, KL og Danske Regioner, der sammen står bag den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd (2013-2020).

 

I dag er telemedicinsk sårvurdering allerede ved at blive udbredt over hele landet. Men før nye telemedicinske løsninger eventuelt udbredes, skal effekterne kortlægges: Gavner det patienterne? Er udgifterne de samme eller færre sammenlignet med traditionel behandling? Hvordan skal sundhedspersonalet arbejde, når konsultationer fx foregår over video?

 

I Strategi for digital velfærd er der afsat midler til, at regioner og kommuner gennemfører og evaluerer nye telemedicinske projekter, som afprøver telemedicin på nye patientgrupper. I år støttes fem udvalgte projekter, der gennemføres i perioden 2015-2018. Peger evalueringerne på en god økonomi og bedre kvalitet for borgere og medarbejdere, kan løsningerne tage springet videre ud til patienter i hele landet.

Del dette med dit netværk: