Ny forperson Danmarks Miljøankenævn

Med virkning fra den 1. maj er Christina Toftegaard Nielsen udpeget som ny forperson for Danmarks Miljømærkenævn af Miljøminister Magnus Heunicke.

Christina Toftegaard Nielsen kommer med næsten 10 års erfaring som forbrugerombudsmand, hvor hun har varetaget opgaven med at være forbrugernes vagthund i forhold til vildledende markedsføring.

– Jeg ser meget frem til at skulle arbejde for, at Svanemærket og EU Ecolabel (Blomsten) får endnu større udbredelse, end de allerede har i dag. I mit arbejde som forbrugerombudsmand har jeg haft fokus på, at troværdig markedsføring af produkters miljøbelastning er vigtig for den grønne omstilling, siger Christina Toftegaard Nielsen, og fortsætter: – Man er nødt til at se på produktets miljøbelastning ud fra en helhedsbetragtning, og det gør miljømærkerne, når der fastsættes miljøkrav til miljømærkede produkter. Det kommer både de danske virksomheder til gode, fordi de kan bruge mærkerne i deres markedsføring – men det gør det også nemt for os som forbrugere i en travl hverdag at kunne vælge mindre miljøbelastende produkter.

Del dette med dit netværk: