Ventetid på fremtidssikret togdrift: 10 år

Der er lagt yderligere tre år til, før Øst Danmarks togdrift er fremtidssikret. Det såkaldte Signalprogram, vil først være helt udrullet i 2033 frem for i 2030. Kilden er en ny tidsplan fra Banedanmark.

Anlægsdirektør Peter Jonasson for Banedanmark oplyser, at tidsplanen er blevet undervurderet af leverandøren Alstom. – Alstom har bevist, at selskabet har et signalsystem, der fungerer. Problemet er, at det tager længere tid end ventet at få det installeret på strækningerne, siger han.

Et signalsystem er nødvendigt for sikkerheden på jernbanerne, da det bruges til at styre sporskiftere og overkørsler. Og så er det signalsystemet, der fortæller, hvor hurtigt togene må køre, og om de overhovedet må køre. Skulle man finde på at skifte leverandør, så er det noget mere kompliceret end som så, lyder det. – for så skal man skifte strækninger, hvor Alstom allerede har rullet dets systemer ud, ligesom en anden ville skulle designe systemet forfra.

Det er Banedanmarks vurdering, at sådan en beslutning vil gøre, at projektet kommer til at tage meget længere tid, og at det bliver betydeligt dyrere. Hvor meget dyrere foreligger der ikke noget om Men Alstom må selv afholde ekstra udgifter, da det er selskabet, der er ansvarlig.

Del dette med dit netværk: