Vileda: Grøn omstilling koster

Mange offentlige og private virksomheder er begyndt at få øjnene op for vigtigheden i at være bæredygtige. Både for deres egen, og for klodens skyld. Husk at se på det store billede når i køber ind, prisen er kun en brøkdel af hvad i får for pengene, lyder opfordringen.

Ofte holdes igen, da omkostningerne til disse omstillinger kan blive højere end hvad msn lige er vant til: – Hvis vi vil miljø og bæredygtighed skal vi sørge for at pris ikke er det første vi kigger på. Den grønne omstilling koster penge, og det må vi indse. Hvis virksomhederne virkelig vil den grønne omstilling, så skal der stilles penge til rådighed, lyder udsagnet fra Lauritz, Vileda Danmark, der peger på , at de ekstra midler gør gavn i det lange løb. Det er nemlig et simpelt regnestykke omkring TCO, men da mange især offentlige erhverv har indkøbsaftaler de skal overholde, kan det være svært at forestille sig hvordan dette skal gå op med dette års regnskab.

– Vi hos Vileda Professional går stærkt ind for grønne, bæredygtige løsninger og vi producerer derfor produkter der har en længere levetid, netop for at undgå unødigt ressourcespild. 95% af vores sortiment er produceret i Europa for at minimere transporten og forureningen der følger med denne. Dette er også med til at sikre større leveringssikkerhed.

Produkters levetid. Det er vigtigt at kigge på produkternes levetid, når man stiler efter at lave grønnere indkøb. Som eksempel kan man kigge på vores rengøringsvogne. Vores rengøringsvogne har en gennemsnitlig levetid på hele 10-15 år. Dette vil sige at en rengøringsvogn fra Vileda koster ca. 500 kr. Om året. Dette er en kæmpe besparelse i forhold til de billigere rengøringsvogne, der måske skal udskiftes allerede efter 2 års brug. Så en rengøringsvogn fra Vileda kan virke som en dyr investering, men kigger man på det store billede, har man i sidste ende sparet penge, ved ikke at skulle genkøbe nye vogne, lyder argumentationen fra Vileda, der også peger  på, at det samme gælder klude og mopper, med en længere levetid. Nogle af vores mopper kan vaskes hele 1000 gange, inden de skal udskiftes. Dette resulterer i færre indkøb, hvilket i sidste ende betyder at omkostningerne til rengøringsartikler falder, og rent miljømæssigt undgår vi unødigt skrald og transport.

Konklusionen er, at omstillingen kan virke dyr og uoverskuelig, men det kan betale sig i sidste ende. Både økonomisk for jer, og miljømæssigt for kloden, skriver Vileda Professional.

Del dette med dit netværk: