Davai – usikker fremtid

Virksomheden Davai A/S fra Grenaa har indgivet sin egen konkursbegæring. Sådan lyder budskabet fra stifter og nu tidligere direktør Kim Brüld Olesen: – Det er med stor beklagelse, at jeg må fortælle, at Davai A/S er taget under konkursbehandling, skriver han i en pressemeddelelse, og dermed går virksomhedens omkring 100 ansatte en uvis fremtid i møde.

Efter forlydender er det et stort projekt i det nordligste Norge, der har kostet virksomheden så dyrt, at der nu er indgivet en begæring om konkurs. – En større broentreprise i Norge har påført selskabet et større underskud, ligesom selskabets likviditet er blevet presset ud over evne. Selskabets ledelse har derfor set sig nødsaget til at indlevere sin egen konkursbegæring, skriver Kim Brüld Olesen.

Skifteretten i Randers har nu taget selskabet under konkursbehandling, og over for Aarhus Stiftstidende bekræfter advokat Per Buttenschøn det triste budskab i pressemeddelelsen. Årsagen til konkursen skal findes omkring 150 kilometer sydvest for den norske by Tromsø – helt oppe på den nordlige side af polarcirklen, hvor man siden 2012 har arbejdet på at skabe Norges næstlængste hængebro, Hålogalandsbrua. Den østjyske virksomhed har som underleverandør til projektets kinesiske entreprenør haft en kæmpeopgave med at svejse de sektioner, skal på sigt skal få den over 1.500 meter lange bro til at hænge sammen.

 

Del dette med dit netværk: