REKORDOVERSKUD OG I TOPPEN AF SKATTEYDERE

Det danske energihandelshus Danske Commodities har i dag offentliggjort et justeret driftsresultat på 16,7 milliarder kroner for 2022.

TOPPEN AF SKATTEYDERE. Overskuddet kommer fra internationale handelsaktiviteter – og Danske Commodities har betalt 3,3 milliarder kroner i dansk selskabsskat. Det placerer virksomheden i toppen af virksomhedsskatteydere i Danmark.

2022 var et turbulent år for energimarkederne. Politisk uro og en presset europæisk energiforsyning førte til historisk høje priser og hidtil uset markedsvolatilitet. Som en robust markedsdeltager var Danske Commodities med til at bringe likviditet og balance til markederne, der hen mod slutningen af året stabiliserede sig og vendte tilbage til normaliserede prisniveauer. Ved at kombinere sin brede markedsadgang med ejeren Equinors finansielle styrke leverede Danske Commodities et justeret driftsresultat (EBT) p DKK 16,7 mia. for 2022. Resultatet kommer fra virksomhedens omfattende handelsaktiviteter, hvoraf 96.6 % af aktiviteterne i 2022 foregik uden for Danmark. Samtidig betaler Danske Commodities mere end 95 % af dets skattebidrag i Danmark.

LIKVIDITET OG BALANCE. I 2022 betalte Danske Commodities 3,3 mia. kr. i dansk selskabsskat, hvilket placerer virksomheden i toppen af virksomhedsskatteydere i Danmark. Som en del af Danske Commodities’ langsigtede kapitalplanlægning udvidede virksomheden desuden egenkapitalen med 26 mia. kr. fra moderselskabet. – Resultatet for 2022 viser tydeligt værdien og styrken af samarbejdet mellem Danske Commodities og Equinor. Behovet for likviditet var ekstraordinært i 2022 grundet de høje markedspriser og de deraf følgende krav til garantistillelser fra børser. Med Equinor i ryggen har vi haft den fornødne kapital til at være en robust markedsdeltager, og jeg er stolt over, at vi som virksomhed har været med til at bringe likviditet og balance i et turbulent år for europæiske energimarkeder, udtaler Danske Commodities’ administrerende direktør Helle Østergaard Kristiansen.

Foruden det milliardstore danske skattebidrag bliver en del af Danske Commodities’ overskud investeret i at kunne håndtere vedvarende energi og nye low-carbon teknologier. Det sker som et led i Equinors ambitioner om at være et førende selskab i den grønne omstilling. I 2022 investerede Equinor 14 % af selskabets bruttoinvesteringer i grønne energiprojekter, og ambitionen er at øge investeringerne til 50 % i 2030. Når de grønne energiprojekter er finansieret og udviklet, skal energien bringes til markedet.

VIGTIG ROLLE. Her spiller Danske Commodities en vigtig rolle. – I Danske Commodities har vi specialiseret os i at håndtere vedvarende energi. Vi bringer energien ind på markedet, balancerer produktionen, så der ikke kommer forstyrrelser, og handler energien på tværs af landegrænser. På den måde sikres det, at energien produceres og forbruges så effektivt som muligt, siger Helle Østergaard Kristiansen og slutter: – Med resultatet for 2022 er Danske Commodities godt rustet til fortsat at udføre sin rolle med at skabe balance, bringe likviditet og levere vedvarende energi til markedet i stor skala. Og det er vigtigere end nogensinde før. Danske Commodities er aktiv i 40 lande, herunder Australien, USA, Brasilien og alle større europæiske energimarkeder.

Del dette med dit netværk: