KL TOPMØDE: Av i kommunal økonomi

Flere kommuner melder om røde tal på bundlinjerne, når de kigger på budgettet for 2023. Det handler om hvordan velfærden og økonomien i kommunerne skal hænge sammen når KL’s kommunalpolitiske topmøde samler de danske kommuner i Aalborg.

Borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen (V), kæmper – Der bliver flere mennesker med ondt i livet, og hvis vi skal bruge flere penge på dem, så vil kommunerne blive pressede på andre områder. Pernille Beckmann (V) borgmester i Greve skal have fundet 22 millioner kroner for at dække huller i årets budget i Greve Kommune.

Det kommunalpolitiske topmøde er en årligt tilbagevendende begivenhed, der arrangeres af Kommunernes Landsforening (KL). Her samles 1.500 kommunalpolitikere og topchefer fra alle landets kommuner samt ministre, folketingsmedlemmer, organisationer, eksperter med flere til dialog, taler og debat om aktuelle kommunalpolitiske temaer. Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Fredensborg – Vi ved ikke, hvor vi lander, men det er klart, at vi går ind og kigger på budgetterne og ser på, hvor vi kan skrue ned på servicen, så alle områderne er i princippet i spil, siger han.

Også kommunerne Rudersdal og Lyngby-Taarbæk har allerede tidligt på året genåbnet budgetterne – og i Rudersdal har man fundet besparelser for lidt over 30 millioner kroner. Blandt andet har kommunen afskediget 22-25 fuldtidsansatte i administrationen og skåret ned på it-budgettet. Kilde DR.

Del dette med dit netværk: