TV 2 dokumentar får konsekvenser

TV2`s dokumentar ”Den sorte svane” navngiver advokater, erhvervsfolk, rockere og bandemedlemmer, der har medvirket i at samarbejde om – eller set igennem fingre med, omfattende svindel. Svindel, der både koster statskassen solide tab  i den tunge millionklasse og miljøet og forurening dyrt.

Nu varsler Justitsminister Peter Hummelgaard (S) og Skatteminister Jeppe Bruus (S), at de er godt i gang med at skrive på et lovforslag, der skal styrke kontrollen med hvidvask via klientkonti, og at de i samarbejde med advokatbranchen vil kigge på normerne for, hvad god rådgivning er.

Begge ministre udtrykker forfærdelse og er dybt forargede over alt, hvad TV2 dokumentaren viser – og forsikrer om at ingen åbenlyse kriminelle ”glemmes”. Advokatbranchen har på netop gennemført møde med de to ministre givet en undskyldning. Formanden for Advokatrådet, der fører tilsyn med landets advokater, har på alle advokaters vegne sagt undskyld – og taget dyb afstand fra de sager, der rulles op i ‘Den sorte svane’.

HORTEN ADVOKATER. Albertslund Kommune har besluttet sig for ikke at indgå nye aftaler med Horten Advokatpartnerselskab som reaktion på afsløringerne i “Den sorte svane”. Det skriver Dknyt.

Tidligere har Odense Kommune iflg. TV2 Fyn besluttet at stoppe samarbejdet med Horten, indtil advokatfirmaet har udarbejdet en intern og ekstern undersøgelse. Det skriver mediet på baggrund af en udtalelse fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Del dette med dit netværk: