“Skåret til sokkeholderne”

Sundhedsvæsenet i Nordjylland og i det ganske kongerige fattes penge. En budgetoverskridelse tæt på 300 millioner kroner skal hentes ind. Enhver sten skal vendes – og nu har de i Nordjylland haft fokus på de gratis sokker, som man som sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital kunne gøre brug af.

Pia Buus Pinstrup (K), der er 1. næstformand i Region Nordjylland fortæller til TV2 at man i forbindelse med, hvad der kaldes omstillingsplaner, også har været fokus på service og rengøring – og dermed personaleuniformer. Udleverede sokker har været et valgfrit tilbud, og de er derfor sparet væk.

Man vurderer ikke, at der er hygiejneproblemer ved at fjerne strømperne. Noget der, ifølge tal fra Region Nordjylland, kan spare 1,5 millioner kroner om året.  Det er nødvendigt at spare på selv små budgetposter. – Det er i hvert fald sådan, at vilkårene er, og det er det, vi ser ind i i sundhedsvæsenet. Der er ikke flere penge, lyder det iflg TV2 fra næstformanden i Region Nordjylland. Nu spares strømperne væk: Risikerer at få blod, urin og afføring med hjem | TV2 Nord

Del dette med dit netværk: