Lov om Forsyningstilsyn beskytter svindel med el

Den sorte el-svane sidder på Christiansborg, mener EWII-direktør

Hvorfor er der behov for en særlov om el-handel, der beskytter forbrydere? Sådan spørger Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør EWII i artikel på EWIIs hjemmeside og i mediet Energy-Supply.

Lars Bonderup Bjørn skriver og forklarer direkte, hvordan Christiansborg har lavet lovgivning, der fremmer kriminalitet. Han henviser til lov om Forsyningstilsynet §13, hvor man har lavet en særregel for underslæb, når dette drejer sig om at svindle forbrugere!

DET ER UNDERSLÆB! EWII-direktøren peger konkret på, at en el-handler i november 2023 blev taget i, igennem en længere årrække at tilbageholde i alt 131 millioner kroner fra sine kunder! Selskabet gjorde ikke kunderne opmærksomme på, at det var kundernes penge – og at elselskabet efter loven var forpligtet til at sende pengene retur til kunderne. De beholdt bare pengene.

En sådan handling er at begå underslæb – og strafferammen for underslæb er op til 8 års fængsel. Alligevel og minsandten om man ikke på Christiansborg i Lov om Forsyningstilsynet §13 har lavet en særregel for underslæb, når dette underslæb sker ved elhandel (svindel med el-leverancer) med/til forbrugere! Her får man i stedet for en henvendelse fra Forsyningstilsynet med besked om at bringe forholdet i orden. Gør man ikke det, får man en bøde. Men man kan ikke få fængselsstraf!

Almindelig dansk rets, regel om underslæb og op til 8 år bag tremmer, gælder således ikke, hvis man systematisk snyder sine private elkunder.

TV-DOKUMENTAR. Den aktuelle dokumentar af Mads Brüggers ”Den Sorte Svane” har skabt megen debat. Glædeligt, også selv om problemerne ikke er nye, skriver EWII-direktøren – og han henviser til sin bog fra 2014: “Der går de vildeste rygter – virkeligheden er bare vildere”.

I TV-dokumentaren er idéen, at man vil vise, hvordan samspillet mellem under- og oververdenen er en forudsætning for kriminaliteten. Det dokumentaren mangler at vise er, i hvilket omfang dette samspil understøttes af Christiansborg, mener Lars Bonderup Bjørn.

HVOR ER CHRISTIANSBORG? Med den viden vi har om lovgivning på elområdet, og den manglende iver for at rette op på forholdende får jeg lyst til at spørge, om under- og oververdenen ikke også hænger sammen med Christiansborg? Spørger EWII-direktøren.

Læs hele artiklen her: Den sorte el-svane sidder på Christiansborg | Direktørens klumme (ewii.dk)

Del dette med dit netværk: