Frydenberg, KMD: Udfordringer og datasikkerhed

”VI SKAL SE MERE HOLISTISK PÅ IT-SIKKERHEDEN I DET OFFENTLIGE”, lyder KMD-melding

TILLID. – I Danmark har borgerne stor tillid til det offentliges brug og beskyttelse af data – og det skal de blive ved med at have. Derfor er det vigtigt, at vi som leverandør arbejder med at løfte sikkerheden og tænke den ind i sammenhængen mellem de enkelte løsninger, samt i vores fælles infrastruktur, fortæller Johan Skriver Frydensberg, der er Business Director i KMD og fortsætter:

– Mange kommuner oplever stigende krav til, at digitale services skal være tilgængelige, for medarbejdere og borgere, på telefoner og tablets. Men når kravene om mobilitet stiger, skal kravene til it-sikkerheden også følge med. Nye muligheder giver nye udfordringer med sikkerheden, og det er en opgave, man ikke bliver færdig med. Det er et arbejde, der hele tiden skal prioriteres.

MEGET MERE DIGITALISERING. Når spørgsmålet om ulemperne ved digitaliseringen af det offentlige melder sig, er Johan Skriver Frydensberg ikke i tvivl: – En yderligere digitalisering af samfundet er vejen til bedre og mere individualiseret service til borgerne. Desuden kan de rette it-løsninger øge trivslen og arbejdsglæden hos medarbejderne. Derfor er digitaliseringen vigtig. Vi kan kun lykkes, hvis vi har tillid til de systemer, der behandler vores følsomme oplysninger. Tilliden skaber vi ved at tilbyde sikre løsninger og sørge for, at borgerne såvel som medarbejdere er opdateret på viden om sikker digital adfærd.”

KMD: De fleste er glade for, at teknologien udvikler sig og giver os nye muligheder for at yde en mere personlig service til borgerne, effektivisere arbejdsgange og dele relevante data. Desværre betyder de teknologiske landvindinger ofte også nye sikkerhedsproblemer, og truslerne kommer ikke kun udefra: Dem, der vil svindle, har også fået nye digitale muligheder. Problemerne og løsningerne er komplekse!

Hvis man bygger et hus på et dårligt fundament, så skaber man problemer for sig selv i fremtiden. I KMD mener vi, at forudsætningen for en yderligere digitalisering af det danske samfund, bør skabes på et solidt fundament af it-sikkerhed. Fordi trusselsbilledet er så komplekst, bliver vi tvunget til at se meget mere holistisk på it-sikkerheden. Mange offentlige instanser har et væld af sikkerhedsprodukter, som hver for sig er gode, men de mangler det samlede billede af organisationens it-sikkerhedsmæssige status.

Del dette med dit netværk: