Fjernvarme Fyn: Klimaneutrale i 2030

Fjernvarme Fyn har startet et modningsprojekt for CO2-fangst og -lagring på virksomhedens affaldsenergianlæg. Det sker efter omfattende tekniske og økonomiske analyser.

Dermed bliver virksomheden klar til det næste vigtige skridt; at blive klimaneutral i 2030. Fjernvarme Fyn vil være klimaneutral i 2030. Og det næste store skridt i den proces bliver taget nu. Det ambitiøse mål er i sidste ende, at der skal stå et færdigt anlæg klar til CO2-fangst hos Fjernvarme Fyn i 2029.

– Vi har allerede investeret meget i den grønne omstilling. Og nu er tiden inde til at tage det helt store ryk og til at yde vores markante bidrag til de danske klimamål. Det er ikke omkostningsfrit, og det er heller ikke risikofrit. Men vi gør det for vores børn og vores børnebørn. Sådan siger Fjernvarme Fyns administrerende direktør Louise Høst og fortsætter: – Vi ved godt, at det her er en stor investering. Men vi ved også, at det bliver dyrt for os alle, hvis vi lader være. Klimaforandringerne har ikke tænkt sig at vente på os.

Klar til at søge den statslige pulje Udledningen af CO2 er den helt store globale klimatrussel. Det er derfor afgørende, at store danske virksomheder tager ansvar og bidrager til at mindske udledningen og viser vejen internationalt.

Fjernvarme Fyn: – Før vi kan forpligte os til en så omfattende investering, er det vigtigt, at vi gør vores forarbejde ordentligt. Alt andet vil være økonomisk uansvarligt. Med det modningsprojekt vi igangsætter nu, kan vi præsentere et bæredygtigt og solidt projekt, der vil være konkurrencedygtigt, fortæller Louise Høst.

Del dette med dit netværk: