Rosende ord – prøver igen

EU’s Innovationsfond har netop udpeget de projekter, som får del i den milliard euro, der udloddes til innovative projekter inden for den grønne omstilling. ARC Amager Ressource Center (ARC) og CMP’s ansøgning til CO2-fangst på Amager Bakke har i et stærkt felt ikke fået del i midlerne.

ARC og CMP’s ansøgning til CO2-fangst på Amager Bakke fik i et stærkt felt ikke del i midlerne EU’s Innovationsfond har netop udpeget de projekter, som får del i den mia. €, der blev udloddet til innovative projekter inden for den grønne omstilling.

Projektet fik rosende ord med på vejen – ARC og CMP overvejer derfor at genansøge, når der i 2022 skal udloddes 1,5 mia. €.

ARC og CMP har en ambition om at fange CO2 fra røgen på Amager Bakke. Med CO2-fangst kan man spare atmosfæren for ca. 500.000 tons CO2-udledninger årligt. Det er en vigtig brik i den grønne omstilling i Danmark, og CO2-reduktionen svarer til at udskifte 250.000 benzinbiler med elbiler på de danske veje. – Vi har et rigtig godt projekt her på Amager Bakke, og vi har været fortrøstningsfulde ift. at få tildelt støtte fra EU’s Innovationsfond. Men vi måtte i denne ombæring se os overhalet af andre projekter i et meget stærkt felt, siger ARC-direktør Jacob H. Simonsen

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar