CO2 neutral bygas i København

Et vigtigt skridt i retning af udnyttelsen af det fulde biogaspotentiale i københavnernes spildevand. Det betyder, at københavnerne reelt bliver selvforsynende med gas til komfuret.

BIOFOS har i snart mange år brugt københavnernes spildevand til at producere CO2-neutral biogas. Den blander HOFOR i bygassen, hvor den erstatter fossil naturgas. Nu indvier HOFOR et testanlæg, hvor man med en spritny teknologi kan få markant mere biogas ud af spildevandet. Det bidrager til, at bygassen også i fremtiden kan være CO2-neutral og betyder, at Københavns Kommune får nemmere ved at nå sine ambitiøse klimamål.

Spildevandet bliver til biogas. Testanlægget er opført på BIOFOS’ Renseanlæg Avedøre, hvor spildevand fra det vestlige og sydlige København bliver til biogas. Det nye testanlæg er det første i Danmark, hvor biogas fra spildevand indgår i et såkaldt Power-to-Gas-anlæg. I løbet af det næste år skal anlægget gennemtestes, og går alt, som det skal, vil HOFOR til den tid beslutte at bygge et anlæg i stor skala.

– Det er grøn energi-innovation, når det er bedst. Vi bruger helt nye teknologier, så vi kan effektivisere processerne og øge mængden af biogas fra spildevandsanlæg markant. Dermed bidrager vi klart til den grønne omstilling – til gavn for klimaet, københavnerne og resten af Danmark, siger chefen for Bygas i HOFOR, Morten Stanley.

Del dette med dit netværk: