AV Center: Grønne indkøb af AV-udstyr

SKI: Der er potentiale for store besparelser, når kunderne på den kommende 50.70 AV-udstyr skal købe projektorer, interaktive skærme, mikrofonsystemer og meget andet. SKI har netop tildelt aftalen til AV CENTER A/S, der de næste fire år skal levere standardiseret AV-udstyr til staten og de 90 tilsluttede organisationer.

Det bliver således AV CENTER A/S, der skal levere AV-udstyr og tilknyttede ydelser til 88 tilsluttede kommuner, to regioner og staten fra slutningen af januar. Med den nye aftale kan de offentlige organisationer se frem til endnu skarpere priser, et bredt og opdateret sortiment og flere muligheder for at gøre deres indkøb af AV-udstyr grønnere.

Skarpere priser og opdateret sortiment

Fortsat grønt fokus. På den nye aftale er det lykkedes at opnå priser, der gennemsnitligt ligger 18 pct. under priserne på den eksisterende aftale. Det svarer for de tilsluttede organisationer til en besparelse på 14,5 millioner kroner om året og 58 millioner kroner i aftalens løbetid.  – Vi er godt tilfredse med, at vi har opnået endnu bedre priser til de offentlige organisationer. Samtidig får vi en aftale, der imødekommer det offentliges behov for et bredt sortiment af standardiseret AV-udstyr, der tager højde for den teknologiske udvikling,” siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.

SKI har tildelt aftalen på baggrund af prisen for det enkelte produkt samt en TCO-omkostning for de produkter, hvor det er relevant. I TCO-beregningen er omkostninger til strømforbruget på skærme og projektorer indregnet.

Derudover har SKI stillet en lang række krav til produkterne i forhold til blandt andet kemikalier, PVC-fri emballage og energi. Da der ikke findes en fælles standard i markedet, har SKI kigget på andre måder at få en grøn aftale, fortæller Christian Lunding: – Nogle produkter kan købes brugt, hvis leverandøren kan levere dem, ligesom vi har stillet krav til, at leverandøren skal tilbyde at tilbagekøbe brugt AV-udstyr. Og så stiller vi krav om fx mere klimavenlig emballering, og at plastdele ikke må indeholde flammehæmmere, som skader miljøet.

Aftalen er nu i standstill til og med den 22. januar og forventes at træde i kraft den 1. marts 2024.

Del dette med dit netværk: