3 års fængsel for millionbestikkelse og mandatsvig

En tidligere projektleder i Forsvarets Ejendomsstyrelse er idømt tre års fængsel for mandatsvig og bestikkelse. Han har erkendt, at han har købt og modtaget genstande for ca. 2,3 millioner kroner til sig selv på styrelsens regning.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) og Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK) har ved Retten i Holstebro fået idømt en 66-årig mand, der har været projektleder i Forsvarets Ejendomsstyrelse, tre års fængsel for mandatsvig og modtagelse af bestikkelse. To og et halvt år af fængselsstraffen er gjort betinget.

Den nu dømte har erkendt, at han ved flere tilfælde i perioden fra 2013 til december 2019 begik mandatsvig og modtog bestikkelse ved at lade Forsvarets Ejendomsstyrelse betale for genstande, som han modtog til privat brug. Det omfattede blandt andet designermøbler og hvidevarer for ca. 2,3 millioner kroner, som blev købt gennem flere af styrelsens leverandører.

Anklager hos NSK, Jens Kjærgaard, siger: – Jeg er tilfreds med dommen. Det er alvorligt, når offentligt ansatte misbruger deres position for at opnå personlige fordele. Det er skatteyderne, der i sidste ende betaler regningen, og tilliden til de offentlige institutioner lider skade.

I samme sagskompleks frifandt Retten i Holstebro ved dom af 10. maj 2023 en forhenværende kontorchef i Forsvarets Ejendomsstyrelse og flere leverandører for henholdsvis mandatsvig og bestikkelse. Denne dom er for så vidt angår kontorchefen og nogle af leverandørerne anket til landsretten af anklagemyndigheden.

Del dette med dit netværk: