Svanemærkets møbelkrav strammes

– Svanemærkede produkter skal være blandt de miljømæssigt bedste på markedet. Derfor bliver kravene til de enkelte produktgrupper løbende evalueret og strammet. Det sikrer, at kravene bliver stillet ud fra den nyeste viden og udviklingen i markedet – og på den måde er Svanemærket med til at sikre en bæredygtig udvikling. Ved revisionen af kravene til møbler har der især været fokus på at skærpe krav, som kan være med til at fremme cirkulær økonomi og bidrage til verdensmålene. Det fortæller Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark og han uddyber: – De nye kriterier har et cirkulært fokus, hvor en lang række krav hjælper med at fremme længere levetid og cirkulær økonomi. Og idet 45 % af klimabelastningen ifølge den britiske tænketank Ellen MacArthur Foundation kommer fra produktion og forbrug, er det også krav, der kan være med til at mindske møblernes klimaaftryk.

Virksomheder, der ønsker at høre mere om Svanemærkets nye kriterier, og hvordan man får certificeret møbler, har mulighed for at deltage i et webinar den 4. februar 2021. Læs mere https://www.ecolabel.dk/da/aktuelt/arrangementer/webinar-kriterier-for-svanemaerkede-moebler.

Den stigende interesse for Svanemærket afspejler sig i bredden af udvalget af svanemærkede møbler. Her finder man nu både møbler til boligen som fx senge, sofaer og borde, designermøbler, børnemøbler, kontormøbler, møbler til institutioner og boliginventar såsom køkken- og baderumsmøbler.

Del dette med dit netværk: