Endnu lavere el-afgift

SF vil have sænket elvarmeafgiften yderligere. Regeringens støtteparti vil på den kommende finanslov hente en milliard fra en ny flyskat, der bl.a. skal bruges til at støtte varmepumper og industriens afvænning af kul og koks. Det skriver energiwatch.dk

Det er partiets klimaordfører Signe Munk, der siger til mediet: – Vi foreslår at indføre en flyafgift, der kan indbringe omkring en milliard kroner til den grønne omstilling. Det er vigtigt for SF, at vi får sat initiativer i søen allerede fra nytår. Det er ting som at få flere varmepumper, gjort elbiler mere attraktive og få omstillet industrien.

SF vil lægge en skat på 60 kroner på flyrejser i EU, 200 kroner på mellemlange flyrejser som eksempelvis til Istanbul og 400 kroner på transkontinentale flyrejser til eksempelvis New York.

SF foreslår som del af udspillet en lavere elvarmeafgift og støtte til flere varmepumper – særligt i udkantsområder. Partiet vil også lave en pulje på 150 millioner kroner til industrien, der skal støtte industrien i at afvikle brugen af fossile brændsler som koks, olie og kul.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap