Road Map: Grønt Bornholm

Erhvervsministeren og partnerne bag Bornholms grønne erhvervsfyrtårn er enige om vejen frem for at udnytte Energiø Bornholms vækstpotentiale. Bornholm skal være et grønt knudepunkt med Energiø Bornholm som centrum
for den grønne udvikling. Derfor er erhvervsministeren i dag på Bornholm for bl.a. at drøfte mulighederne for realisering af en grøn erhvervspark. Erhvervsparken skal netop være med til at sikre, at Bornholm udnytter det store potentiale for vækst og udvikling, som følger i kølvandet på energiøen.

– Bornholm står overfor en unik mulighed, som potentielt kan forandre og udvikle hele øen. Den mulighed ønsker vi at gribe. Aftalen om energiparker er et vigtig skridt i den rigtige retning, hvis Energiø Bornholms fulde potentiale skal indfries. Vi ser frem til en konstruktiv dialog om, hvordan statsligt engagement og kompensation til naboer og lokalsamfund kan bidrage til en grøn erhvervsudvikling og et bæredygtig samfund. Sådan siger Borgmester Jacob Trøst.

– Bornholm spiller en central rolle. For det er et skoleeksempel på, hvordan den grønne omstilling også skaber vækst og arbejdspladser. I dag tager vi næste skridt, som kan blive en vigtig byggesten i Bornholms udvikling, og et stærkt bidrag til Danmarks grønne styrkeposition, siger Erhvervsminister Morten Bødskov.

Del dette med dit netværk: