Transportforskning – hvad nu?

Af:  Cand. Merc.  Jesper Baadsgaard

Formanden for Transportøkonomisk Forening, TØF, branchedirektør Michael Svane, DI  Transport & Infrastruktur, er meget klar i mæglet nårdet kommer til transportforskning efter nedlæggelsen af DTU Transport.

– Erhvervslivet har kort og godt ikke råd til at miste transportforskning. Den forskning,  vi har opbygget i Danmark siden midten af 90’erne, er på højt internationalt niveau. Det er helt vitalt for danske erhvervsvirksomheder, at vi formår at fastholde den – både nationalt og internationalt.

DI-direktøren pegede bl.a.  på de forskningsklynger, der opstod efter stiftelsen af Transportrådet, som blev nedlagt i 2002 og den årlige 2-dages-konference , ”Trafikdage” på  Aalborg Universitet.

Nedlæggelsen af Transportrådet betød en markant ændring . De igangværende strukturændringer på DTU – bl.a. med nedlæggelse af DTU Transport – medfører atter store udfordringer for dansk trafik- og transportforskning. – Det er helt afgørende , af vi formår bibeholde alt det, vi har bygget op, fastslog, TØF’s formand, branchedirektør Michael Svane, DI Transport & Infrastruktur . 

Del dette med dit netværk: