Kritik af DreamTeam-lønninger

Energi Danmark er, målt på omsætning, en af Danmarks største virksomheder, og at forrentningen af egenkapitalen er i den høje ende af C20-indekset. Formanden Jesper Hjulmand svarer på kritik fra Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, der påpeger, at man aktuelt kun kan sammenligninger med med andre handelsvirksomheder af samme type. Han vurderer med udgangspunkt i en analyse fra PWC vurderer, at direktionslønnen burde være 3-5 millioner kroner – og det er i skærende kontrast til at tomands-direktionen i Energi Danmark sidste år indkasserede en løncheck på 18 millioner kroner. Det skriver Finans.

Det er ikke kun professoren, der rejser kritik. Der lyder også kritik fra ejerkredsen – bl.a. fra Ewii`s direktør Lars Bonderup Bjørn. Det efterlader dog ikke andre tanker hos bestyrelsesformand Jesper Hjulmand  – og direktøren selv Jørgen Holm Westergaard. Han mener, som formanden, at lønniveaet er passende. Han påpeger, at man kan synes, den er høj, hvis man sammenligner med andre lønninger. Han mener i stedet, at man skal sammenligne med de resultater og væsentlige værdier, der er skabt

Direktionslønnen i Energi Danmark steg fra 12 millioner i 2018 til 18 millioner kroner i 2019. Energi Danmark havde ved udgangen af 2019 en egenkapital på 1,1 mia. kr. og en soliditet 13,9 pct.

Del dette med dit netværk: