Robotterne kommer

40 pct. af danskernes arbejdsopgaver kan automatiseres og overtages af for eksempel computere, robotter eller kunstig intelligens. ”Få jobs og opgaver er det muligt at automatisere fuldstændigt. Men for næsten halvdelen af alle jobs i Danmark er det muligt at automatisere 40 pct. af opgaverne.”

Af Flemming Kjærsdam

Sådan lyder konklusionen i en rapport, som konsulenthuset McKinsey og Aarhus Universitet står bag. Direktør i McKinsey, Bjarne Corydon, har været med til at udarbejde rapporten, der gennemanalyserer teknologiens mulige påvirkning af arbejdsmarkedet.

– Automatiseringen kommer til at have en enorm betydning for det danske samfund og danskerne i de næste årtier, og vi skal hilse den velkommen, da den kan skabe vækst, nye industrier og jobs, og bedre velfærd. Men det er vigtigt, at vi allerede nu begynder at forberede os på de store omvæltninger, der ligger forude, herunder hvordan vi sikrer en effektiv omstilling af arbejdsstyrken og tilpasning af uddannelsessystemet. Vores håb er, at vi med denne rapport har skabt det bedst mulige udgangspunkt for den nødvendige debat, siger Bjarne Corydon.

Rapporten indgår også i regeringens nedsatte disruptionråd, da den indeholder en række anbefalinger. Ifølge rapporten er næsten alle faggrupper i risiko for, at velkendte arbejdsopgaver fremover varetages af maskinkraft. Op til halvdelen af alle danske jobs er det muligt at automatisere 40 pct. af opgaverne.

Læs mere: http://itsmf2012.net.dynamicweb.dk/Nyhedsbreve/Nyhedsbrev-juni-2017/2-McKinsey.aspx

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar