KONSOLIDERING – ENERGI DANMARK

Energikoncernerne Andel og NRGi overtager ejerskabet af energihandelsselskabet Energi Danmark – og udgør fremover ejerkredsen i Energi Danmark med ejerandele på henholdsvis 63,6 procent og 36,4 procent.

– Andel og NRGi har et stærkt samarbejde og har allerede i dag også delt ejerskab i selskaberne Fibia og Clever. Med det nye ejerhold er kimen til selskabets forsatte udvikling lagt. Energi Danmark står blandt andet foran en vigtig opgave i forhold til den grønne omstilling af vores samfunds større energiforbrugere. Der produceres mere og mere strøm fra vedvarende kilder. Det er positivt for den grønne udvikling, men det kræver en fundamental ændring i den måde, vi bruger og tænker energi på. Vi skal intensivere arbejdet med at balancere produktion og forbrug. Her repræsenterer Energi Danmarks kundeportefølje en markant del af Danmarks energiforbrug og er derved én af flere nøgler til at sikre den ambitiøse målsætning om at reducere udledningen af CO2 med 70 procent i 2030. Sådan lyder melding fra selskabets bestyrelsesformand Jesper Hjulmand.

Ejerkredsen bag Energi Danmark, der repræsenterer en række danske energiselskaber, etablerede selskabet i 1993 og har siden i en fælles indsats udviklet Energi Danmark inden for energihandel på det internationale energimarked med fokus på Danmark, Sverige, Norge, Finland og Tyskland. Følgende selskaber udtræder nu af ejerkredsen: Energi Nord Holding (18,4 procent – ejet af Norlys og Nord Energi), EWII Energi (16,5 procent), SEF Energi (1,1 procent) og Fonden Langelands Elforsyning (0,4 procent).

Del dette med dit netværk: