Bestemt ikke vores livret

– Det er ikke den bedste løsning, siger markedschef i Dansk Erhverv Jakob Scharff om Region Syddanmarks beslutning om at hjemtage ambulancedriften fra det nu konkursramte selskab Bios. – Det mest oplagte er at gå ud på markedet og lave et udbud. Hvis man er nervøs for, om man får den rigtige pris, så er det helt fair, at regionen selv byder med, siger han til Danmarks Radio.

Havde regionen valgt at sende ambulancedriften i udbud, ville blandt andet Falck have haft mulighed for at give en pris på opgaven. DE Markedschefen hæfter sig ved erfaringer fra den norske region Midt-Norge, som i 2013 hjemtog ambulancedriften. Det betød en ekstraregning på 82 millioner norske kroner.

Danmarks Radio erfarer, at det vil koste Region Syddanmark 420 millioner kroner årligt at drive ambulancekørslen i regionen. Det er 20-25 millioner kroner dyrere end Bios.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V), er alligevel af den opfattelse, at det kan betale sig. – Vi kommer til at lave en tjeneste, hvor prisen vil være tæt på den betaling, som Bios får nu. Desuden vil ekstraudgifterne blive dækket af vores bankgaranti, siger hun.

 

 

Del dette med dit netværk: