Kvalitet, effekt og mest mulig velfærd

Mette Feifer, Markedsdirektør i Dansk Erhverv: Drop den ideologiske OPS-debat. Når Dennis Kristensen og Karen Stæhr ideologisk går efter én ejerskabsform frem for en anden, mister debatten fokus på det centrale: nemlig hvordan vi får kvalitet, effekt og mest mulig velfærd for pengene på socialområdet, skriver markedsdirektør i Dansk Erhverv.

De bedste debatter er dem, hvor argumenter brydes og hvor man når et skridt hinanden. Det gælder også diskussionerne om velfærd og profit her på DenOffentlige og på et veloverstået Folkemøde.

Jeg kunne gøre indlægget her usædvanlig kort og erklære mig enig med FOA´s (tidligere) topfolk, Karen Stæhr og Dennis Kristensens indlæg her på denoffentlige.dk d. 13. juni, at offentligt-privat-samarbejde handler om, hvordan vi får mest mulig velfærd for penge. Særligt på socialområdet, hvor vi har en særlig forpligtelse til at fokusere på kvaliteten og effekten af samfundets indsatser. Men et spadestik dybere afslører, at vi ikke er så enige endda. For FOA stirrer sig desværre ideologisk blind på ejerskabsformer på socialområdet – og det fremmer hverken en aktiv eller mere virksom socialpolitik eller giver mere velfærd for pengene.

Debatten om kvalitet i de sociale tilbud, vi som samfund giver til udsatte grupper, er vigtig. Eksempler på svigt og svig kalder på handling. Der skal ikke herske tvivl om, at hvis et tilbud svigter på kvalitet skal det have konsekvenser, også i den private sektor.

Men det skabet ikke bedre socialpolitik at stirre sig blind på en enkelt ejerskabsform frem for en anden. Tværtimod. Det gør derimod mindre ideologi og et stærkere socialtilsyn med krav om kvalitet og gennemsigtighed – fagligt og ikke mindst økonomisk – til alle tilbud. For lad os være enige i udgangspunktet: nemlig at vi skal have bedst og mest mulig velfærd for pengene.

Læs videre på: https://www.denoffentlige.dk/dansk-erhverv-drop-den-ideologiske-ops-debat#.W3Jvr5h28bQ.linkedin

Del dette med dit netværk: