Gode Grønne Grunde til grønne indkøb

København vil gøre det enkelt og attraktivt for kommunens institutioner at vælge de miljømærkede kontorartikler på kommunens indkøbsaftaler. 
 
To såkaldte markedsdialoger i regi af Københavns Kommune og med producenter, leverandører og indkøbere om hhv kontorartikler og om indendørs- og udendørsmaling samt linoleumsgulve, samlede hver især mere end 40 deltagere …. der er kort og godt bred interesse for at høre om mulighederne. 

 

LYRECO: København vil, at der kommer flere kontorartikler på markedet med Svanemærket og/eller EU-Blomsten, målet er at løfte indkøbet af miljømærkede produkter i kommunerne, fx gennem tydelig markering i e-kataloger.  Lyreco Danmarks repræsentant Christina Vlasman, Compliance & Sustainability Specialist, fortalte om nogle af de klare fordele ved Svanemærket: – Der er et meget højt kendskab til Svanemærket. Det bliver samtidig betragtet som et troværdigt mærke, og det er den certificering, som flest kunder taler om. Selv om mange indkøbere ønsker miljømærkede produkter, så er prisen naturligvis også en vigtig parameter, men der er ingen tvivl om, at flere og flere af vores kunder stiller krav om, at produkterne skal være certificerede, lød vurderingen.  

TARKETT: – Vi ser flere fordele ved at have certificeret vores gulve med Svanemærket. For det første er det som tredjepartscertificering med til at understøtte og dokumentere vores miljøtiltag. For det andet er Svanemærket et kendt og stærkt brand i Norden, hvilket fx styrker vores markedsføring. Og for det tredje styrker det vores konkurrenceevne over for andre linoleumsproducenter, lød en kommentar fra Jørgen Baden, Technical Manager hos Tarkett.

Læs et referat af dagene her: Stor opbakning til Københavns Kommunes stormøder | Svanemærket (svanemaerket.dk)

Størmøde Københavnskommune

Del dette med dit netværk: