DE: 5 anbefalinger til bæredygtig udvikling

– Det offentlige har en enorm købekraft. Et indkøb i den størrelse forpligter, men rummer også et stort potentiale for at flytte samfundet i en mere bæredygtig retning. Eksempelvis ved at reducere det betydeligt klimaaftryk, som kommer af et årligt indkøb på 415 mia. kroner, hvilket i 2021 er beregnet til 16 millioner ton CO2-ækvivalenter. Det mener Brian Mikkelsen, der er adm. direktør i Dansk Erhverv.

Det offentlige køber hvert år ind for 415 mia. kr. og bør i højere grad bruge sin indkøbsmuskel til at fremme en mere bæredygtig udvikling. Dansk Erhverv præsenterer 5 anbefalinger, der kigger mod et mere bæredygtigt og konkurrencedygtigt erhvervsliv.

Derfor præsenterer Dansk Erhverv 5 anbefalinger, der har til formål at sikre rammevilkår, som understøtter mere bæredygtige offentlige indkøb i fremtiden. Blandt andet mener erhvervsorganisationen, at alle offentlige indkøb i fremtiden bør indeholde bæredygtighedshensyn.

Når det offentlige stiller krav, som fremmer bæredygtige hensyn til det private ved løsningen af opgaver, stimuleres markedet nemlig til at tænke nyt og fokusere sin udvikling mod mere bæredygtige løsninger. Læs videre her: Alle offentlige indkøb i Danmark bør indeholde bæredygtighedshensyn (danskerhverv.dk)

Del dette med dit netværk: