Bæredygtighed, service og kvalitet i et rekordstort udbud

Jakob Scharff, direktør i DI Service, roser ti kommuner for at gå forrest og være med til at styrke en bæredygtig dagsorden – Mange bæredygtige løsninger udvikles i private virksomheder. Men hvis de skal skaleres og have stor effekt, kræver det offentlige samarbejder og udbud, der har bæredygtighed som krav. Det er udbuddet fra de sjællandske kommuner et godt eksempel på. Man kan håbe, at flere kommuner vil følge deres eksempel, siger han.

Det er 10 sjællandske kommuner, der har fået mere bæredygtighed, service og kvalitet for pengene ved at gå sammen i et rekordstort udbud. DFD vandt udbuddet, hvor særligt tankerne om genanvendelse af det gamle arbejdstøj vægtede positivt, men også muligheden for at opnå besparelser gennem fælles sortiment. Medarbejderne har taget godt imod det nye arbejdstøj, som både er behageligt at have på samtidig med, at det opfylder en række praktiske funktioner.

Det handler om intet mindre end Danmarks største kommunale udbud af arbejdsbeklædning, hvor 10 sjællandske kommuner har fået mere bæredygtighed og service for pengene i en aftale med De Forenede Dampvaskerier (DFD). DI opfordrer flere til at følge trop.

De 10 sjællandske kommuner tog et bæredygtigt valg, da de indgik en aftale med De Forenede Dampvaskerier (DFD) om at levere arbejdsbeklædning til kommunernes i alt 8.500 medarbejdere. – Der er et politisk ønske om at bidrage til den grønne omstilling, reducere CO2, genbruge mere og forbruge mindre. Og så var det også et ønske fra medarbejderne at blive mere bæredygtige og smide mindre ud, siger Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred, og en af de ti kommuner, der stod bag udbuddet, der blev kørt i regi af Fællesudbud Sjælland (FUS).

Kilde: DI Business

Del dette med dit netværk: