Vil fjerne prisloft

Formanden for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget i Folketinget Rasmus Horn Langhoff, skriver i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis understreger, at prisloftet ikke gavner den grønne omstilling. Langhoff har været på besøg i ”Danmarks sidste store gasby, Holbæk”. Det får ham til at erklære, at han vil kæmpe ”hårdt for at få hele Sjælland ind i fjernvarmen” til fordel for ”billig og grøn fjernvarme og overskudsvarme”.

– Desværre ser det ud til, at der står lovgivning i vejen for dette arbejde. Særligt er prisloftet for overskudsvarme meget udskældt og betragtes som hovedproblemet ved, at virksomheder kan udnytte den overskudsvarme, der produceres i store mængder. Det betyder, at overskudsvarmen i dag går til spilde i stedet for at gavne klimaet og sjællænderne, skriver Langhoff.

Han argumenterer videre for, at samfundet i stedet sætte alle sejl ind for at genbruge energien og varmen fornuftigt. – Derfor bliver vi politikere nødt til at kigge hinanden i øjnene og skabe bedre betingelser for vores fælles varmesektor. For tænk, hvis overskudsvarmen ikke kun varmede fuglene på taget, men blev anvendt i vores fælles fjernvarmenetværk? Der er med andre ord brug for, at vi kigger lovgivningen efter i sømmene og ser, om ikke vi skulle droppe det såkaldte prisloft for overskudsvarme, skriver han. Kilde Dansk Fjernvarme

Del dette med dit netværk: