DIGITALISERING – NY BOG

De 5 Generationers krav til lederskabet

Mens min tidligere bog ”Digital Transformation – 10 evner din organisation skal mestre – og 3 som du har brug for”  først og fremmest forklarer nødvendigheden af digital omstilling, og hvad den kræver af evner, vil den nye bog i højere grad beskæftige sig med, hvordan samspillet udfolder sig mellem Strategi, Teknologi, Organisation og Lederskab, på hvert af de forskellige trin af virksomhedens eller organisationens udvikling mod digital modenhed og hvilke digitale mindset der kendetegner hvert trin. Sådan introducerer Pernille Kræmmergaard, Digitaliseringsinstituttet sin kommende bog.

På nederste trappetrin, som jeg kalder Generation 1, handler det mest om at sætte strøm til arbejdsgange og processer. På det foreløbigt øverste trappetrin, Generation 5, kan organisationen og virksomheden med største selvfølgelighed bruge de digitale muligheder til at kunne levere services og produkter til den enkelte kunde elle borger og helst før, de selv ved, hvad de mangler, og som en drivkraft for bæredygtig vækst og udvikling.

Den nye bog går i dybden med hvert trappetrins muligheder og begrænsninger og krav til lederskabet. Generationerne kan afbilledes en trappe, fordi det dels er svært at hoppe over trin, dels at en organisation typisk vil have flere trin, hvis ikke alle, i spil samtidig. En organisation, som har taget turen hele vejen til Generation 5 og har de organisatoriske evner, som dette foreløbig øverste trin kræver – det har de færreste – vil stadig have brug for de evner, der ligger i Generation 1 og 2 og 3 og 4. Men dens digitale mindset vil være anderledes. Det teknologiske vil være drivkraften og indlejret i strategien, organisation og lederskabet og ikke noget separat, der kan overlades til en enkelt afdeling eller indkøbes som en færdig pakkeløsning.

I bogen vil hver af generationerne og kravene til ledelsen i dem blive beskrevet mere indgående. Her kan du få en kort præsentation af generationerne: https://dinst.dk/om-os/pernilles-klumme/ny-bog-om-de-5-generationers-krav-til-lederskabet/

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar