København investerer

Borgerrepræsentationen i København har bevilget 500 mio. kr. om året til at gøre København til en smartere by, der skaber mere velfærd for pengene. De politiske udvalg skal godkende projekterne, men herudover er det eneste krav fra politikerne, ifølge adm. dir. Mikkel Hemmingsen, Københavns Kommune, at projekterne skal have en tilbagebetalingstid på højest seks år.

Københavns Kommune investerer millioner for at gøre Danmarks hovedstad til en Smart City, der udnytter teknologi, data og digitalisering – både når det handler om borgernær velfærd, om kommunal administration og om byens infrastruktur. Borgerrepræsentationen har bevilget 500 mio. kr. årligt i en investeringspulje for at smarte løsninger kan blive en del af byens dagligdag.

”Kommunen skal gå fra de mange pilotforsøg og projekter til løsninger i fuld skala, der kan gå ind i driften af byen og blive en fordel for kommunens budget, for byen og for borgerne. Politikerne har bevilget 500 mio. kr. om året. Det giver os muligheden for, at vi kan investere i den ny teknologi og rulle Smarte løsninger ud i fuld skala,” siger adm. dir. Mikkel Hemmingsen, Københavns Kommune, som tilføjer, det nu er op til embedsmændene i kommunen i et tværgående samarbejde, at finde de velegnede business cases, som det kan betale sig for kommunen at investere i og som politikerne kan tage stilling til.

Han vurderer, at København kan komme rigtig langt for 500 mio. kr. om året. Mikkel Hemmingsen tænker både digitalisering og Smart City ind i forretningen. Læs videre i KIT-magasinet:

http://www.itchefer.dk/kit-magasinet/artikel/koebenhavns-politikere-investerer-i-smart-city

 

Del dette med dit netværk: