Ubudne “data-gæster”

Analyse: Offentligt ansatte slår fortrolige oplysninger op af nysgerrighed

Den offentlige sektor udsættes i stort omfang af en vifte af forskellige sikkerhedshændelser – både interne, hvor medarbejdere eksempelvis deler passwords eller slår fortrolige oplysninger op af nysgerrighed, såvel som eksterne, hvor ubudne gæster forsøger at komme ind bag data-murene. Men kun knap halvdelen af de offentligt ansatte er blevet undervist i it-sikkerhed, og de offentlige myndigheder forsømmer at afprøve procedurer og beredskab. Det viser en rundspørge fra KMD Analyse blandt offentligt ansatte.

47 pct. af de offentligt ansatte har efter eget udsagn oplevet en eller flere interne hændelser, der kompromitterer informationssikkerheden på deres arbejdsplads inden for de seneste 12 måneder, eksempelvis deling af passwords blandt medarbejdere. 42 pct. af de offentligt ansatte har oplevet en eller flere eksterne sikkerhedshændelser på deres arbejdsplads inden for de seneste 12 måneder, eksempelvis ransomware eller phising-forsøg. Det viser en rundspørge blandt 1.002 ansatte fra stat, regioner og kommuner foretaget af KMD Analyse.

– Der er ingen tvivl om, at truslerne både indefra såvel som udefra i forhold til datasikkerhed i det offentlige fortsat er betydelige. Vi må konstatere, at det er et emne, som er kommet for at blive, siger Lars Neupart, sikkerhedsdirektør i KMD og medlem af regeringens virksomhedsråd for it-sikkerhed.

Læs hele KMD-pressemeddelelsen her: http://pressemeddelelse.info/e10/parker/pm/aabba4be11577fca/mc922604/view/

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar