Energi-analyse: DI risiko for gasmangel i 2024

DI anbefaler virksomheder i Danmark til at have alternativ energiforsyning parat om få måneder, hvor gasforsyningerne kan komme under pres. Advarslen kommer, selv om EU’s gaslagre er knap 94 procent fyldte før den kommende vinter, fremgår det af en pressemeddelelse fra DI.

– Gassituationen kan under de forkerte omstændigheder blive kritisk i den kommende vinter selv ved normale vintertemperaturer. Det vil være tilfældet hvis gasforsyningerne fra Rusland falder helt bort og der bliver en kraftig asiatisk efterspørgsel på flydende gas. Det kan give en risiko for forsyningsafbrydelser i starten af 2024, siger branchedirektør i DI Energi, Troels Ranis.

Hans anbefalinger til industrivirksomhederne er derfor klar nok: Spar på gassen og hav en alternativ energiforsyning i baghånden. – Industrien skal fortsat have fokus på gas- og øvrige energibesparelser også selv om de har gjort meget for at sikre sig ved at spare på gassen og etablere nødforsyninger over det sidste halvandet år. Energisikkerhed er  blevet et større strategisk fokusområde i industrien end det har været tidligere og vi vil fortsat se gasbesparelser. Så jeg forventer, at det meste af industrien faktisk vil køre videre selv, hvis der bliver gasafbrydelser til vinter, siger Troels Ranis.

Del dette med dit netværk: