DI: Finanslov med forkert kurs

Der skal tænkes teknologi ind i alle den grønne omstillings tiltag. Det fastslår Christian Hannibal, der er digitaliseringspolitisk chef I Dansk Industri. Rent billedligt anfører han, at vil man realisere en bygning fra byggetegning til en  ”katedral” (den grønne omstilling, red.), så kræver det både de rette værktøjer og dygtige hoveder. Ellers bliver byggetegningen aldrig til virkelighed, fastslår han.

Hannibal: Teknologien skal være med fra start til slut i alle offentlige myndigheder og danske virksomheder. I forhold til det offentlige har DI foreslået en digital omstillingsfond på 15 mia., der med et markant løft skulle gøre den offentlige sektor hurtigere, bedre, og grønnere.

DI Digital mener, at den nye finanslov tager flere skridt, direkte i den forkerte retning! Konkret peger organisationen på, at regeringen vil spare 200 mio. kr. i 2020 og hele 625 mio. kr. i 2021 på bl.a. it-konsulenter.

Hannibal: Faktum er, at særligt it-konsulenter har været med til indføre progressive løsninger og nytænkning i statens administration. Når regeringen vælger at spare på dette område, uden at komme med forslag til, hvad der bør understøtte den digitale omstilling i stedet, kan det hæmme udviklingen af en af verdens mest digitale offentlige sektorer, der har sparet tusindvis af danskere både tid og penge.

Læs hele kommentaren her: https://www.danskindustri.dk/brancher/di-digital/nyhedsarkiv/nyheder/2019/10/et-gront-skridt-frem-og-to-tilbage/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

Del dette med dit netværk: