Millioner til rengøring, hygiejne og jobvækst

Der er afsat et trecifret millionbeløb til understøttelse af rengøring i dagtilbud, skoler, ungdomsuddannelsesinstitutioner, plejehjem og sociale dag- og døgntilbud. Det skal sikre, at kontaktpunkter såsom dørhåndtag, gelændere og toiletter rengøres flere gange dagligt for at mindske smittespredning.

Det ekstra løft skal samtidig skabe arbejdspladser for servicepersonale.

– Når vi begynder at genåbne dele af samfundet efter påske, er forudsætningen, at det foregår kontrolleret. Det betyder bl.a., at vi stiller højere krav til den daglige rengøring for at mindske smittespredning. For regeringen er det helt afgørende, at genåbningen foregår forsvarligt, derfor understøtter vi kravet om øget rengøring i institutionerne med et økonomisk tilskud, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Erfaring viser, at god hygiejne hjælper med at mindske smitten i samfundet. Det betyder både, at hver enkelt skal sørge for ofte og grundigt at vaske hænder, men det betyder også at hyppig rengøring af fælles kontaktpunkter både hjemme og i offentlige rum hjælper med at undgå smittespredning.

Udover øget rengøring af dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner, når de åbner efter påske, skal rengøringsindsatsen på plejehjemmene og sociale dag- og døgntilbud ligeledes øges. Her deler beboere nemlig samme faciliteter, og derfor er det er vigtigt at opretholde et højt hygiejneniveau for at undgå smittespredning.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar