Barometer for offentlig innovation

Tredje udgave af ”Innovationsbarometeret” er på vej. 2020 vil dermed byde på ny viden om at skabe kvalitet og effektivitet gennem offentlig innovation. Det fortøller COI, Center for Offentlig Innovation.

2020 vil give flere og bedre indsigter i, hvordan det offentlige innovationslandsskab ser ud. Det er resultatet af en ny aftale, COI har indgået med Danmarks Statistik og Voxmeter om Innovationsbarometer 3.0. Dataindsamlingen til tredje runde begynder i januar 2020, og de første resultater forventes offentliggjort senere samme år.

Analysechef i COI Ole Bech Lykkebo er glad for den nye aftale, Han kalder det en nordisk milepæl: – Siden anden udgave har samtlige nordiske lande gennemført innovationsbarometre, og i vores tredje udgave kan vi nu genbruge de andres videreudvikling. For eksempel har nordmændene taget det radikale skridt også at spørge lokalpolitikerne – og det har vi planer om at gentage. Genbrug giver gevinst – også på tværs af lande, siger han

I den nye udgave i Innovationsbarometeret vil der blandt andet blive spurgt mere ind til brugen af ny teknologi samt til innovation i samspil mellem den offentlige sektor og private aktører: – Siden sidst er nye teknologier kommet endnu mere i centrum for udviklingen af den offentlige sektor, både kommunalt, regionalt og i statsligt regi. Så det spørger vi nu mere ind til. Svarene vil forhåbentlig give os et stærkere fundament for arbejdet med at sprede teknologiske løsninger på tværs af den offentlige sektor, siger analysechefen.

OM INNOVATIONSBAROMETERET

* Innovationsbarometeret var verdens første officielle statistik over offentlig innovation, da COI sammen med Danmarks Statistik første gang offentliggjorde den i 2015.

* Anden udgave udkom løbende i 2018 og 2019. Den er baseret på svar fra 2.363 kommunale, regionale og statslige arbejdspladser af alle slags – svarende til hver sjette offentlige arbejdsplads.

* Hovedformålet med Innovationsbarometeret er at inspirere arbejdspladserne i arbejdet med at øge kvaliteten og effektiviteten gennem innovation ved at vise, ‘hvad de andre gør’ – og at give den offentlige sektors beslutningstagere et solidt fundament for arbejdet med at udvikle den offentlige sektor.

https://innovationsbarometer.coi.dk/

Del dette med dit netværk: