3 pladser ned

Danmark har mistet sin digitale førsteplads og lander nu på en fjerdeplads i IMD World Digital Competitiveness Ranking. I 2022 kunne Danmark smykke sig med en førsteplads. Men den tid er slut ifølge IMD’s nye undersøgelse ”IMD World Digital Competitiveness Ranking”, der netop er udkommet.

– Ifølge undersøgelsen får Danmark en fjerdeplads primært fordi, vi er blevet mindre parate til at kunne tage nye teknologier i brug i fremtiden, siger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. – Det vil uden tvivl have konsekvenser for vores konkurrenceevne fremover, hvis vi fortsætter med at ryge ned af ranglisten. På nuværende tidspunkt ligger Danmark stadig højt på ranglisten. Men hvis vi i fremtiden skal være blandt de bedste til at høste gevinsterne af digitalisering, så er det afgørende, at vi har høje ambitioner om både investering og opkvalificering. Andre lande er i fuld fart med deres digitale transformation. Vi har ikke råd til at hvile på laurbærrene, lyder kommentaren.

Som noget nyt giver resultaterne af undersøgelsen et indblik i, hvordan landene klarer sig i forhold til en tidsalder med kunstig intelligens, som ses som kernen i flere af de faktorer, der måles efter i år. Danmark får en 8. plads i kategorien ”adaptive attitude”, hvor vi i 2002 lå på en femte plads.

Danmark placerer sig i år på en niende plads på kategorien ‘knowledge’, hvor vi sidste år indtog en sjette plads. Samtidig ender vi på en 12. plads i training & education. Kilde: DI

Del dette med dit netværk: