SMV-kommentar … “vanvittig CO2-manøvre”

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark og medlem af Det Økonomiske Råd, roser vismændene og peger blandt andet på anbefalingen om en ensartet CO2-afgift, dvs. at ingen virksomheder bør slippe billigere end andre.  Han lægger ikke fingrene imellem, når regeringens CO2-afgift skal bedømmes.

– Det er glædeligt, at vismændene så tydeligt gør det klart, at hvis store CO2-udledere som Aalborg Portland får en rabat på CO2-afgiften, så taber vi lige så mange arbejdspladser andre steder i de små og mellemstore virksomheder, som vi kortvarigt bevarer i Aalborg. Og det koster så den nette sum af 1,25 mio. skattekroner om året pr. arbejdsplads på Aalborg Portland og hos deres underleverandører.

– Dermed viser vismændene jo, hvor vanvittig en manøvre regeringen er ude i, når den vil lade nogen slippe billigere end andre, siger han og fortsætter:  – Hvis vi havde lagt samme redningsplanke ud dengang skibsværftet i Odense, B&W i København og syfabrikkerne i Silkeborg var truet, så havde vi ikke haft de langt mere konkurrencedygtige og lukrative industrier, der voksede frem i stedet. Dansk erhvervsliv skal ikke været et museum, hvor regeringen er kustode, siger Jakob Brandt.

Del dette med dit netværk: