Klimapris 2024 til Assens

Assens får  klimapris for udvikling af effektiv model til at udtage landbrugsjord – baseret på dialog, tidlig inddragelse og samarbejde.

Det blev Assens Kommune, der i et stærkt felt af nominerede, løb med årets KL-klimapris.

Assens Kommune har udviklet en effektiv model til at udtage landbrugsjord – baseret på dialog, tidlig inddragelse og samarbejde. Det er tredje gang, at KL’s Klimapris uddeles. En pris, KL har stiftet for at give de mange grønne initiativer i kommunerne den opmærksomhed og anerkendelse, de fortjener. – Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til Assens Kommune, som i dag har vundet KL’s Klimapris 2024. De har her taget fat på et af de helt store og svære områder i klimaindsatsen, nemlig grøn omstilling af landbruget, lyder det fra formanden KL’s Klimahandlingsudvalg, Frank Schmidt-Hansen, der fortsætter:

– Deres model viser, hvordan man effektivt kan udtage mange hektar landbrugsjord til gavn for både klimaet, biodiversiteten, vandmiljøet og det lokale friluftsliv. Deres succes bygger på tidlig dialog, lydhørhed og tæt samarbejde mellem kommunen, lodsejerne og andre relevante aktører,” understreger han.

De 2 øvrige finalister til KL’s Klimapris var Tårnby og Vejle.

Del dette med dit netværk: