Vi kan selv …

 

 

Det skal gøres valgfrit, om man vil benytte sig af Skat eller ej, det mener DANVA, Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening, der foreslår, at SKATs praksis for inddrivelse af restancer til kommunalt ejede forsyninger suspenderes. I stedet kan det gøres valgfrit, om forsyningsselskaberne selv ønsker at inddrive restancer med bistand fra private, eller om de vil have SKAT til at forestå opgaven.

 

DANVA, Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening har rettet henvendelse til skatteminister Karsten Lauritsen med et ønske om, at kommunalt ejede forsyningsselskaber fremadrettet ikke nødvendigvis skal være omfattet af Inddrivelsesloven, hvor SKAT forestår inddrivelsen.

 

– Vandselskaberne oplever, at inddrivelsessystemet via SKAT fungerer trægt, så forsyningerne konstant mangler trecifrede millionbeløb i ubetalte regninger. Den træge inddrivelse øger risikoen for, at restancer falder for forældelsesfristen, hvilket medfører økonomiske tab og alt andet lige højere takster for øvrige kunder, siger direktør i vandsektorens brancheorganisation DANVA, Carl-Emil Larsen.

 

Lige nu er SKATs automatiske inddrivelsessystem, EFI, sat i bero, og der afventes en analyse, som tager stilling til systemets fremtid. DANVA, Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening har en løsning klar til, hvordan opgaven med at inddrive restancer hurtigt og nemt kan varetages af forsyningerne selv.

 

– Ved at ansvaret for inddrivelsen placeres i forsyningerne, bliver den mere effektiv, hvilket blandt andet vil højne betalingen af restancer og modvirke forældelse. Desuden vil løsningen være en reel aflastning af SKAT, siger direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

Del dette med dit netværk: