Dumpet 24 pladser

Borgmester Henrik Hvidesten vil nu sætte gang i en besøgsrunde hos kommunens virksomheder for at få et klart førstehåndstryk af, hvor virksomhederne ser udfordringer. – Det er ærgerligt, at vi ligger nr. 79 i Dansk Industris seneste måling af erhvervsklimaet i kommunerne. Vi har en klar vision om at være en attraktiv erhvervskommune. Så sent som i mandags har vi vedtaget en ny handlingsplan for vores erhvervsområde efter dialog med virksomhederne i Ringsted Erhvervsforum, og jeg er sikker på, at de initiativer vil forbedre vilkårene for vores erhvervsliv. Men nu vil jeg simpelthen ud og tale endnu mere med de lokale virksomheder, så jeg kan få et klart førstehåndsindtryk af, hvor skoen trykker, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Tre forhold trækker ned Dansk Industris undersøgelse af kommunernes erhvervsklima bygger på spørgeskemaer til en række virksomheder i kommunerne om bl.a. erhvervsvenlighed, sagsbehandling, information og trafik. I Ringsted har 58 virksomheder deltaget i undersøgelsen. Desuden indgår der en række statistiske data på sammenlignelige tal på tværs af kommunerne om fx skatter og afgifter, uddannelsesniveau, konkurrenceudsættelse og lignende.

Dansk Industri peger – på baggrund af vurderingerne fra de 58 virksomheder i undersøgelsen – især på tre forhold, som giver et fald i erhvervsklimaet i Ringsted Kommune. Det er vurderingen af kommunens brug af private leverandører, niveauet for skatter, afgifter og gebyrer samt et fald i vurderingen af kommunens arbejde med den fysiske planlægning

Del dette med dit netværk: