Mere på tværs af kommuner

 

Der sættes fokus på rekruttering, opkvalificering og vidensdeling. Det handler om manglen på kvalificeret arbejdskraft. – Arbejdskraften er ikke stationær, men bevæger sig på tværs af kommuner. Derfor er det også naturligt, at vores arbejde ikke begrænses af kommunegrænser, men at vi netop samarbejder på tværs af grænserne. Vi er overbevidste om, at vi sammen står stærkere til glæde for vores lokale erhvervsliv og borgerne, udtaler formand for Tønder Kommunes arbejdsmarkedsudvalg, Susanne Linnet.

Derfor indgår de fire sydjyske kommuner et stærkt samarbejde med fokus på rekrutteringssamarbejde, opkvalificering af ledige og medarbejdere samt overvågning af og vidensdeling om arbejdsmarkedet – alt sammen tværkommunalt. Jobcentrene rekruttere medarbejdere til virksomhederne på tværs af kommunegrænser. Der skal tilbydes kompetenceudviklingsforløb, så der kan erhverves de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Og en af grundstenene i samarbejdet overvågning af arbejdsmarkedet og vidensdeling herom blandt kommunerne. Formålet er at være på forkant med udviklingen.

Det handler om initiativer, der skal sikre, at virksomhederne også i fremtiden har adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Del dette med dit netværk: