Sønderborg – EU-klimaby

Som én af 100 byer i hele EU er Sønderborg Kommune udvalgt til “Climate-Neutral and Smart Cities Mission” (Missionen for 100 klimaneutrale og smarte byer i 2030). Det har Europa-Kommissionen, der står bag EU City Mission programmet, netop offentliggjort.
 
Sønderborg skal sammen med de andre, udvalgte byer skal hjælpe Europa-Kommissionen med at omsætte ambitiøse klimamålsætninger til klimahandlinger og ny innovation og på den måde vise vejen for øvrige europæiske byers klimaomstilling.
 
Udvælgelsen glæder Sønderborg borgmester, Erik Lauritzen. – Jeg synes, at det er bekræftelse på, at vi med hele vores klimaindsats og i særdeleshed med ProjectZero har gjort det rigtige i Sønderborg-området med at arbejde frem mod et CO2-neutralt energisystem i 2029. Det understreger, at vi tør gå foran, og at vi kan lære andre byer, hvordan de bedst kan lave en grøn omstilling. Vi har iført os den grønne førertrøje, og at EU giver os et så stort kvalitetsstempel bør fylde os med stolthed over den proces, vi er i fuld gang med i Sønderborg Kommune, siger han og understreger, at udvælgelsen er med til at bekræfte valget af Sønderborg som værtsby for årets IEA-konference. 

Sønderborg Kommune er valgt ud blandt et stærkt ansøgerfelt på 377 byer fra alle EU-medlemsstater, og udvælgelsen understreger kommunens ambition om at blive en klimaneutral og smart by i 2030.
 
– At Sønderborg er udvalgt til at deltage i ’100 Climate-Neutral and Smart Cities’ er en unik mulighed for at booste kompetencerne i vores igangværende implementering af Masterplan2029, blandt andet inden for vores fokusområde intelligent og kostoptimal CO2-reduktion. Deltagelsen giver samtidig Sønderborg en stor synlighed i europæiske byer, og vores erfaringer inden for energieffektivisering kan komme i spil og demonstrere den mest effektive vej til at opnå et CO2-neutralt energisystem, hvor vi viser, at i Sønderborg gør vi det, hele verden taler om – at blive CO2-neutral i en fart, siger Lars Tveen, bestyrelsesformand for ProjectZero-fonden. 

Del dette med dit netværk: