Skal sætte fart på emballage-genanvendelse

Den nydannede forening Dansk Emballage Producentansvar har ansat Marianne Roed Jakobsen som direktør. Hun får til opgave at etablere og drive en organisation, som skal sikre, at emballage som plastikbakker, syltetøjsglas og mælkekartoner bliver indsamlet og genbrugt eller genanvendt

Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer og DagSam dannede kort før jul foreningen Dansk Emballage Producentansvar. Foreningen skal sikre, at mere emballage bliver genbrugt eller genanvendt – til gavn for klimaet, miljøet og pengepungen. Marianne Roed Jakobsen er nu blevet ansat som leder af foreningen. Hun skal sikre, at virksomheder, der bruger emballage, kan løfte deres ansvar og genanvende emballagen.

– Jeg er rigtig glad for at præsentere Marianne Roed Jakobsen som vores nye direktør. Vi har ansat en stærk leder med erfaring fra både erhvervslivet og den kommunale verden – nu trækker vi for alvor i arbejdstøjet, siger Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i DI og formand for den nye forening.

Fra 2025 får virksomheder, der bruger emballage, ansvaret for, at deres emballage bliver genbrugt eller genanvendt. Det såkaldte producentansvar er en følge af EU’s emballagedirektiv. Dermed bliver opgaven flyttet væk fra kommunerne, som i dag indsamler emballagen, og i vidt omfang kører den til forbrænding.

Marianne Roed Jakobsen kommer fra en stilling som erhvervs- og kommunikationschef i Egedal Kommune.

Del dette med dit netværk: