BIG vinder arkitektkonkurrence

Danske BIG vinder i stærkt besat arkitektkonkurrence Prags nye nationale koncerthus var de bedste.

BIG-Bjarke Ingels Group skal designe Tjekkiets første nationale koncerthus i over 100 år: Vltava Philharmonic Hall. Det nye koncerthus skal danne rammerne om Prags verdensklasse symfoniorkester med plads til 1800+ publikummer, hylde den tjekkiske musiktradition og cementere byen som en af Europas kulturelle hovedstæder.

BIG’s designforslag blev valgt blandt i alt 19 anonyme bidrag fra hele verden, herunder fire bidrag fra danske tegnestuer og fem fra de internationalt anerkendte tegnestuer Diller Scofidio + Renfro, Snøhetta, Ateliers Jean Nouvel, David Chipperfield Architects og SANAA som var inviteret til konkurrencen.

– Vltava Philharmonic Hall er komponeret som en flydende oplevelse fra Vltava flodbredden helt op til koncerthusets tag: her bliver byens strømme og smukke pladser forenet med Prags byliv og musikken. Musiksalene er som fintunede instrumenter, der skal levere verdensklasse musikalske og visuelle oplevelser – og er orkestreret med øje for funktionalitet og forbindelser. Bygningens rytmiske arkitektur, symfonien af søjlegange og balkoner vil lade bylivet summe og fortsætte i alle retninger, siger Bjarke Ingels, der forventer, at det nye koncerthus bliver et nyt vartegn for Prag. Den nye Vltava Philharmonic Hall får en prominent beliggenhed direkte ud til Vltava floden og skal være en vigtig drivkraft for udviklingen af det gamle industriområde Bubny-Zátory i det centrale Prag.

Del dette med dit netværk: