Milliondyrt direktør-farvel

Milliondyrt farvel til tidligere forsyningsdirektør. Mediet CleantechWatch har tidligere forsøgt sig med aktindsigt i økonomien omkring fyringen af Søren Støvring – nu ex direktør i Hillerød. Forsyningsselskabet afviser med henvisning til offentlighedsloven. CleantechWatch arbejder fortsat på at få en kommentar fra forsyningens formand Klaus Markussen (V). Det fremgår af forsyningens seneste årsregnskab, at vederlagsposten til direktøren voksede fra 1,9 mio. kr. i 2019 til 4,05 mio. kr. i 2020, og at vederlagsposten indeholder “fratrædelsesvederlag til den afgående adm. direktør.” Regnskabet vidner ikke om, hvor stor udgiften til den forhenværende direktørs fratrædelse er, og dermed hvor stor en andel af stigningen i lønposten, der kan tilskrives fyringen af Søren Støvring.

En åben lønliste for direktionen viser dog, at Søren Støvring pr. 31. august 2020 modtog en fast månedlig gage på 124.029 kr. eksklusiv pension på 18,5 pct., fri bil med leasingydelse op til 10.000 kr. om måneden samt fri telefon. Samlet set svarer det til en årlig løn på omkring 1,9 mio. kr.

Med de beregninger in mente skulle den afgående direktør altså have fået et gyldent håndtryk på omkring 2,1 mio. kr. i forbindelse med fyringen, men Hillerød Forsyning oplyser over for CleantechWatch, at differencen mellem 2019’s og 2020’s lønpost også indbefatter lønstigninger og udbetalte feriepenge. Udgifter til ledelsen i Hillerød Forsyning har været et varmt emne i 2020, hvor flere uheldige sager har stået i kø med kritik af for høje lønninger til direktionen og efterfulgt af historier om leasing af dyre firmabiler til den øverste ledelse.

Del dette med dit netværk: