Innovationsdistrikt life science og kvanteteknologi

Danske virksomheder, iværksættere og forskningsmiljøer inden for life science og kvanteteknologi har evnerne til at udtænke og levere løsninger på flere af verdens udfordringer – og det potentiale skal udnyttes.

Regeringen, Københavns Kommune og Københavns Universitet er derfor gået sammen om at udvikle et verdensførende innovationsdistrikt for life science og kvanteteknologi i Danmark. Beliggenheden skal være i området omkring Københavns Universitets Nørre Campus, Rigshospitalet, BioInnovation Institute, De Gamles By og Haraldsgade-kvarteret.

– Den internationale konkurrence er skærpet. Det er derfor helt afgørende, at vi skaber de bedst mulige vilkår for innovation. Danmark står allerede stærkt inden for både life science og kvanteteknologi. Men der er potentiale til mere. Sådan siger Erhvervsminister Morten Bødskov.

Ideen er at skabe en bydel med et nabolag af studerende, forskere, iværksættere og virksomheder, der er blandt de førende inden for life science eller kvanteteknologi og har både drivkraften og kreativiteten til at udvikle løsninger i fællesskab på mange af samfundets største udfordringer.

Rektor for Københavns Universitet, Henrik Wegener siger om projektet:- Københavns Universitet vil være til gavn for flere, og det er en kerneambition for os at bidrage til innovation, samspil med erhvervslivet og impact i samfundet. Vi ser derfor frem til at udvikle Innovation District Copenhagen til et internationalt førende innovationsøkosystem sammen med Regeringen, Københavns Kommune, og vores partnere, både lokalt og i hele Danmark. Vi ser et stort potentiale for blive det førende sted i Europa for samarbejde om forskning, udvikling og innovation, særligt inden for life science og kvanteteknologi.

Konkret vil parterne nu tage initiativ til at samle relevante aktører, herunder bl.a. Rigshospitalet og Københavns Professionshøjskole, til et kick-off møde, hvor der igangsættes et samarbejde om udarbejdelsen af en samlet helhedsplan for områdets udvikling. Her skal det kortlægges, hvad der skal til for at tiltrække investeringer, virksomheder og viden, samtidigt med at der tages hensyn til områdets egenart og bevaringsværdier mv.

Del dette med dit netværk: